Skip to main content

Manualul VictronConnect

11. Tendințe stocate și citire instantanee

În această secțiune:

11.1. Tendințe stocate

Tendințe stocate este o funcție nouă care înregistrează și stochează date în memoria nevolatilă a dispozitivelor inteligente compatibile, chiar și în timpul unei pierderi de energie sau al deconectării de la baterie.

Datele sunt înregistrate la un interval de 30 de minute, astfel că numărul de zile înregistrate este de aproximativ 46. O excepție o reprezintă Smart Battery Sense: acesta are o perioadă de stocare de 181 de zile.

Notă

Acesta funcționează numai dacă conectați produsul Victron prin Bluetooth. Din păcate, acest lucru nu va funcționa dacă vă conectați printr-un cablul VE.Direct USB și (prin urmare) aceste tendințe nu vor funcționa pe dispozitive Windows, deoarece pot fi conectate doar prin cablul USB VE.Direct.

Momentan, încărcătoarele SmartSolar, BMV-712 Smart, SmartShunt și Smart Battery Sense acceptă tendințele stocate. Vor urma mai multe dispozitive inteligente.

Valorile stocate diferă în funcție de dispozitivul Victron Smart:

 • Încărcătoarele SmartSolar acceptă tendințele pentru tensiunea, curentul și temperatura bateriei, precum și curentul de ieșire pentru consumatori, tensiunea și curentul panourilor fotovoltaice.

 • BMV-712 Smart și SmartShunt acceptă tendințele pentru tensiunea, curentul, starea de încărcare a bateriei, precum și intrarea auxiliară (temperatura bateriei sau devierea mediană sau tensiunea bateriei de pornire).

 • Smart Battery Sense acceptă tendințele pentru tensiunea bateriei și temperatura bateriei.

Cum funcționează:

 1. Deschideți aplicația VictronConnect.

 2. Atingeți dispozitivul ale cărui tendințe stocate doriți să le vizualizați.

 3. De pe ecranul Stare, atingeți fila TRENDS (tendinte).

  Acest lucru preia datele stocate, iar acest lucru poate dura câteva secunde.

 4. Selectați parametrii pentru graficele de culoare albastre și portocalii.

 5. Utilizați butoanele + și - sau apropiați degetele pentru a mări sau micșora la perioada de timp dorită.

 6. Utilizați glisorul din partea de jos a graficului pentru a vizualiza valorile exacte pentru fiecare punct de date, din orice dată și oră din interval.

VC_Stored_Trends_combined.svg

11.2. Citire instantanee

VictronConnect poate afișa cele mai importante date ale produselor inteligente pe pagina Listă dispozitive, fără a fi nevoie să vă conectați la produs. Aceasta include notificări vizuale despre avertismente, alarme și erori, care permit diagnosticarea dintr-o privire.

Avantajul este:

 • O rază de acțiune mai bună decât o conexiune Bluetooth obișnuită.

 • Nu este nevoie să vă conectați la produsul inteligent.

 • Date cheie dintr-o privire.

 • Date criptate.

 • Dispozitivele VE.Direct și VE.Can pot beneficia, de asemenea, de această funcție; nu este necesar un firmware nou și nu necesită configurare. Datele de citire instantanee sunt afișate automat pe pagina Dispozitive VRM din VictronConnect.

 • Produsele VE.Direct afișează automat și date de citire instantanee când utilizați un cablu VE.Direct la USB pentru conectarea la un PC sau Mac.

VC_Local_Broadcast.svg
VC_VECan_VEDirect_remote_broadcast.svg
VC_Notification.svg

Datele de citire instantanee sunt transmise local prin Bluetooth (stânga) și VE.Direct/VE.Can (mijloc) prin VictronConnect-Remote. Aceasta include și notificări de avertismente, alarme și erori (dreapta).

Transmiterea citirii instantanee este dezactivată implicit și poate fi activată pe pagina Informații despre produs, astfel cum se descrie mai jos:

 1. Deschideți aplicația VictronConnect.

 2. Atingeți dispozitivul pentru care doriți să activați Citirea instantanee.

 3. Pe ecranul de stare a dispozitivului, atingeți rotița dințată, pentru a accesa pagina Setări.

 4. Atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus.

 5. În partea de jos a paginii Informații despre produs, activați Citirea instantanee. Dacă această selecție nu este disponibilă, produsul dvs. inteligent nu este încă compatibil. Consultați graficul de compatibilitate.

  VC_Instant_Readout_Enable.svg

 6. Acum, datele de Citire instantanee vor fi vizibile pe lista de dispozitive pentru acest dispozitiv.

 7. Dacă atingeți pe cele două săgeți verticale din partea dreaptă, se vor afișa mai multe informații importante despre dispozitiv.

11.3. Compatibilitate Stored trends (tendințe stocate) și Instant readout (citire instantanee)

Consultați tabelul de mai jos pentru o prezentare generală a produselor inteligente Victron și care dintre acestea acceptă tendințele stocate și/sau citirea instantanee. Produsele care nu sunt enumerate nu sunt acceptate, chiar dacă au Bluetooth.

Dispozitiv Victron Smart

Tendințe stocate

Citire instantanee

Încărcător Smart Solar

Da

Da

Invertor RS, Multi RS, MPPT RS

Nu

Da

Lynx Smart BMS

Nu

Da

Lithium Battery Smart

Nu

Da

SmartShunt

Da

Da

BMV-712

Da

Da

Smart Battery Sense

Da

Da

Invertor Smart

Nu

Da

Invertor Sun

Nu

Da

Încărcător Orion-Tr Smart CC-CC

Nu

Da

Dongle VE.Bus Smart

Nu

Da

Invertor/încărcător VE.Bus

Nu

Da1)

Smart BatteryProtect

Nu

Da

Smart BMS 12-200 și CL

Nu

Da

Încărcător de baterii Orion XS 12/12-50 A CC-CC

Nu

Da

VM-3P75CT Energy Meter

Nu

Da2)

VE.Direct Bluetooth Smart Dongle în legătură cu

BlueSolar MPPT

sau BMV-700/702

sau invertor VE.Direct

Nu

Da

1) Invertoarele/încărcătoarele VE.Bus acceptă citirea instantanee, prin cablu (prin intermediul unei interfețe MK3) sau wireless (prin intermediul unui dongle VE.Bus Smart). Rețineți că în cazul unei conectări prin cablu, printr-o interfață MK3, comunicarea cu un dispozitiv GX va fi blocată (și poate conduce astfel la condiții de alarmă și eroare pentru dispozitivul VE.Bus), atât timp cât există această conexiune prin cablu.

2) Chiar dacă VM-3P75CT nu are Bluetooth, citirea instantanee este efectuată printr-o conexiune directă prin cablu (VE.Can sau Ethernet).