Skip to main content

Phoenix Smart IP43 Charger

3. Functies

In deze sectie:
 1. Bluetooth-installatie en -monitoring (met behulp van VictronConnect)

  Uitgerust met geïntegreerde Bluetooth voor snelle en eenvoudige installatie, geavanceerde configuratie, uitgebreide bewaking en firmware-updates via de VictronConnect-app en een Bluetooth-apparaat (zoals een mobiele telefoon of tablet).

 2. Compatibel met VE.Smart Network

  Door het VE.Smart netwerk kunnen meerdere acculaders tegelijk werken, dus synchroon laden, terwijl ze exacte gegevens ontvangen over de accuspanning (Volt-sense), laadstroom (Current-sense) en accutemperatuur (Temp-sense) vanuit een compatibele accumonitor (b.v. een BMV, SmartShunt, Smart Battery Sense of VE.Bus Smart Dongle) om de laadcyclus nog verder te verbeteren.

 3. VE.Direct-interface

  Volledige integratie met een GX-apparaat (zoals een Cerbo GX) is mogelijk via een VE.Direct-interface, voor systeembewaking en aansturing via één enkel apparaat, en voor verbinding met het VRM (Victron Remote Monitoring)-portaal t.b.v. het registreren van gegevens en remote toegang tot real-time bewaking, en van besturing van de lader.

 4. Geïntegreerde laadvoorinstellingen

  Geïntegreerde laadvoorinstellingen (te selecteren via MODE-knop of VictronConnect-app) in combinatie met adaptieve laadlogica zijn zeer geschikt voor de meest voorkomende accu types, zoals LiFePO4, AGM, Gel en natte lood-zuur. Geavanceerde configuratie met specifieke, door de gebruiker gedefinieerde, instellingen is ook mogelijk met VictronConnect.

 5. Meertraps laadalgoritme

  Het meertraps laadalgoritme is speciaal ontworpen om elke nieuwe laadcyclus en het ladingsbehoud gedurende langere perioden te optimaliseren.

 6. Adaptieve absorptie

  De adaptieve absorptie monitort de reactie van de accu tijdens het eerste opladen en bepaalt op intelligente wijze de juiste absorptieduur voor elke afzonderlijke laadcyclus. Dit zorgt ervoor dat de accu volledig wordt opgeladen ongeacht de ontladingsgraad of de capaciteit en voorkomt een overmatige gebruiksduur bij verhoogde absorptiespanning (waardoor de veroudering van de accu kan versnellen).

 7. Temperatuurcompensatie

  De laadspanning wordt, afhankelijk van de omgevingstemperatuur, automatisch gecompenseerd. Dit zorgt ervoor dat de accu wordt opgeladen met de optimale laadspanning, ongeacht het klimaat, en voorkomt de noodzaak voor het handmatig aanpassen van de instellingen. Temperatuurcompensatie is niet vereist en wordt automatisch uitgeschakeld in de LI-ION-laadmodus.

 8. Hoog rendement

  De Phoenix Smart IP43 Charger efficiëntie haalt ~96 %; dit resulteert in een lager stroomverbruik, minder warmteontwikkeling en koelere werking

 9. Duurzaam en veilig

  1. Ontworpen om jarenlang probleemloos en betrouwbaar te werken onder alle gebruiksomstandigheden

  2. Bescherming tegen oververhitting: de uitgangsstroom wordt verlaagd als de temperatuur van de acculader stijgt tot boven 40 °C (lineaire verlaging van 100 % bij 40 °C tot 20 % bij 60 °C)

  3. Bescherming tegen uitgangskortsluiting

  4. Bescherming tegen aansluiting met omgekeerde polariteit (interne zekering - niet vervangbaar)

 10. Stille werking

  Totaal stille werking, omdat er geen ventilator en geen bewegende delen zijn. De koeling gebeurt door natuurlijke convectie, de volledige nominale uitgangsstroom wordt nog geleverd tot een omgevingstemperatuur van 40 °C.

 11. Compatibel met lithium-ion

  Compatibel met Li-Ion (LiFePO) accu's; wanneer de geïntegreerde LI-ION-laadmodus is geselecteerd, worden de instellingen van de laadcyclus aangepast.

  Als de acculader is aangesloten op een accu waarvan de te lage spanning detectie (UVP) is geactiveerd, dan zullen apparaten van de Phoenix Smart IP43 Charger serie automatisch de UVP resetten en beginnen met opladen; veel andere acculaders zullen een accu in deze toestand niet herkennen.

  Waarschuwing: Laad een Li-ion-accu nooit op bij temperaturen onder de 0 °C.

 12. Opslagfase

  Een extra fase om de levensduur van de accu te verlengen terwijl de accu niet gebruikt wordt en continu wordt opgeladen.

 13. Reconditioneringsfase

  Een optionele fase die de sulfatatie van de loodzuuraccu gedeeltelijk kan terugbrengen/terugdraaien; meestal veroorzaakt door onvoldoende opladen of als de accu zich in een diep ontladen toestand bevindt.

 14. Instelbare uitgangsstroom

  Een configureerbare instelling die de maximale laadstroom beperkt tot een lager niveau; aanbevolen voor het opladen van accu's met een lage capaciteit d.m.v. een krachtige acculader.

 15. Herstelfunctie

  Apparaten van de Phoenix Smart IP43 Charger serie zullen proberen een zwaar ontladen accu (zelfs tot 0 V) met een zwakke stroom op te laden en vervolgens weer normaal op te laden zodra de accuspanning voldoende is gestegen - veel andere acculaders zullen een accu in deze toestand niet herkennen.

 16. Stroomvoorzieningsmodus

  Een specifieke modus om de acculader te gebruiken als DC-voeding; om apparatuur te voorzien van een constante spanning met of zonder een aangesloten accu.