Skip to main content

GlobalLink 520

7. Digitale ingangen

In deze sectie:

7.2. Digitale ingangen als trigger voor een VRM-alarm

Het is mogelijk dat de digitale ingangen een alarmmelding in VRM activeren en desgewenst een e-mail sturen naar geselecteerde gebruikers.

De GlobalLink is bedoeld voor laag dataverbruik en verzendt elke 15 minuten cloud-updates.

Het is dan ook normaal dat er enige vertraging is tussen de verandering van de digitale ingangsstatus en het signaal naar de VRM en elk volgende alarm. Het is dus mogelijk niet geschikt voor toepassingen waarbij een bijna realtime alarm essentieel is.

De alarmopties worden ingesteld in het menu VRM-instellingen -> Alarmregels.

In dit menu worden de voorgeconfigureerde standaardalarmen weergegeven. Raadpleeg voor meer informatie over de VRM-parameter, de documentatie van het VRM-portaal.

GL-alarm.jpg

Een nieuwe alarmregel toevoegen in VRM met de digitale ingangen als trigger

Het is mogelijk om een nieuwe alarmregel toe te voegen door op de knop “Nieuwe alarmregel toevoegen” te klikken.

De digitale ingangen worden weergegeven als afzonderlijke apparaten voor de andere GlobalLink-parameters bij het aanmaken van een nieuwe alarmregel.

GlobalLink 520 [0] - Interne gegevens

GlobalLink 520 [1] - Digitale ingang 1

GlobalLink 520 [2] - Digitale ingang 2

Er worden ook andere aangesloten apparaten afzonderlijk weergegeven in deze lijst.

GL-alarm-select.jpg

Zodra het digitale invoerapparaat dat gebruikt gaat worden om een alarm te activeren geselecteerd is, klikt u op Volgende.

Selecteer vervolgens de parameter;

input_state.jpg

Digitale invoerstatus en klik op Volgende.

Schakel vervolgens de waarde “Hoog” of “Laag” in, afhankelijk van het gewenste alarmgedrag. De specifieke digitale ingangsbedrading en de resultaten die in VRM worden getoond zullen waarschijnlijk een paar keer getest moeten worden om de gewenste resultaten te krijgen.

Het kan handig zijn om de Digitale invoerstatus-widgets in het tabblad “Geavanceerd” van VRM in te schakelen om bij het instellen een idee te krijgen van het gedrag van het alarm.

GL-VRM.jpg

Stel vervolgens de minimale tijd in gedurende welke de voorwaarde actief moet zijn voordat er een alarmmelding afgaat.

GL-alarm-rule_time.jpg

Houd er rekening mee dat de ingestelde tijd de tijd is gedurende welke de conditie actief is voordat een alarm wordt gegenereerd. Het kan dan een extra lang (tot 15 minuten) duren voordat dat alarm naar VRM wordt gestuurd en er een e-mailmelding wordt verzonden.

Zodra de nieuwe alarmregel is toegevoegd, controleer dan de e-mailmeldingen en schakel de e-mailwaarschuwingen in of uit voor geregistreerde gebruikers van de site.

Klik vervolgens op “Alle wijzigingen opslaan”

GL-alarm-active-2.jpg

Voorbeeld van een alarmmelding per e-mail;

GL-alarm-email.jpg

Er is een snelkoppeling van de alarminstellingen naar het VRM-alarmlog. De geschiedenis van de digitale invoeralarmen wordt hier opgeslagen.