Skip to main content

Manual GX LTE 4G

5. Depanare

În această secțiune:

5.1. Ghid de depanare

Există multe motive pentru care o conexiune la internet prin modem nu funcționează. Parcurgeți cu atenție fiecare pas din acest ghid de depanare. Asigurați-vă că începeți de la primul pas. Când solicitați ajutor, asigurați-vă că menționați fiecare pas urmat și rezultatul.

Pas

Element

Detalii

1

Putere

Verificați dacă LED-ul albastru este fie aprins continuu, fie luminează intermitent.

2

Conectare USB

Modemul trebuie să fie conectat la USB și vizibil în meniul Setări → modem GSM.

3

Starea cartelei SIM

Verificați starea SIM din meniu. Aceasta trebuie să indice „Gata”. Va afișa „Cartela SIM nu a fost introdusă” sau „PIN necesar” sau „PUK necesar” și mai multe erori asociate la existența unei probleme. Consultați lista de stare a cartelei SIM pentru mai multe detalii.

4

Putere semnal

Minimum 1 bar pentru înregistrarea VRM; 2 sau 3 bari sunt necesare pentru o consolă de la distanță funcțională. O antenă exterioară crește de obicei semnalul recepționat cu 15 dB până la 25 dB.

5

Înregistrarea operatorului

Verificați dacă numele unui furnizor de telefonie mobilă apare în câmpul „Operator”. Dacă nu apare, verificați puterea semnalului și, în caz contrar, contactați furnizorul cartelei SIM și/sau introduceți cartela SIM într-un telefon pentru a verifica de două ori funcționarea și starea abonamentului.

6

Conexiune la internet

Confirmați că Internetul indică „Online”. Motivele pentru care sistemul nu trece „Online” deși este înregistrat în mod corespunzător în rețea sunt:

1) APN-ul nu este configurat, contactați operatorul de rețea pentru mai multe detalii.

2) Rețeaua este una diferită de rețeaua de acasă (adică roaming), iar configurarea pentru a permite Roaming este dezactivată.

3) Puterea semnalului este suficient de puternică pentru a înregistra în rețea, dar nu pentru a deschide conexiunea de date la internet.

7

Conexiune la portalul VRM

Verificați dacă meniul Portalului VRM afișează o oră recentă a ultimei conexiuni. Consultați Setări → Portal VRM. Pentru mai multe detalii, consultați capitolul de depanare a conexiunii VRM din manualul GX.

Notă

Rețineți faptul că conexiunile Ethernet și WiFi au prioritate față de conexiunea celulară. Chiar și atunci când conexiunea Ethernet sau WiFi disponibilă nu are o conexiune bună la internet, nu există o detectare automată care, în acest caz, să treacă la GX GSM. Într-un limbaj mai tehnic: în situația în care conexiunea de date celulare este activă, aceasta este configurată cu o metrică de rutare ridicată. În acest fel, nucleul Linux acordă prioritate Ethernet sau Wi-Fi în situația în care acestea sunt disponibile.

5.2. Ce trebuie să faceți în cazul în care GX LTE 4G nu rămâne conectat?

Activați setarea de configurare „Reboot device when no contact” (Reporniți dispozitivul când nu există contact) accesând meniul VRM al dispozitivului GX. Acest lucru va reporni automat GX (și odată cu GX GSM) în situația în care conexiunea la internet nu este disponibilă. Consultați și capitolul de configurare pentru a afla mai multe detalii.