Skip to main content

Manual GX LTE 4G

3. Instalare și configurare

În această secțiune:

3.1. Instalare pas cu pas

Urmați pașii de mai jos pentru instalarea GX LTE 4G:

 1. Montați dispozitivul într-un loc care nu este acoperit de obiecte metalice. Analizați opțiunea de a utiliza antena exterioară opțională la instalarea GX LTE 4G într-o carcasă metalică închisă, mașină sau camionetă pentru a mări raza de acțiune.

 2. Montați antena inclusă la conectorul SMA etichetat LTE.

 3. O antenă opțională GPS activă se înșurubează pe conectorul SMA etichetat GPS.

 4. Introduceți cartela SIM. Trebui să scoateți tavița cartelei SIM folosind un stilou sau un alt obiect ascuțit. Rețineți faptul că tava cartelei SIM este ușor îngropată în interiorul unității. Asigurați-vă că o împingeți până la capăt.

 5. Conectați GX LTE 4G la dispozitivul GX folosind cablul USB furnizat. Utilizați un hub USB în situația în care dacă toate prizele USB sunt utilizate.

 6. Conectați sursa de alimentare DC (8 până la 70 VDC). Un cablu de 1,4 m cu capete de cablu M10 și o siguranță Slow Blow 3,15 A 250 V, 5x20 mm sunt incluse. Fiți atenți la polaritatea corectă, așa cum este indicat pe autocolantul din față.

 7. După pornire, LED-ul albastru va lumina continuu în albastru. După înregistrarea într-o rețea, LED-ul va începe să clipească lent. În cele din urmă, atunci când conexiunea la internet este stabilită, LED-ul va ilumina intermitent rapid.

Notă

Împământarea sursei de alimentare GX LTE 4G trebuie să se potrivească cu cea a dispozitivului GX. De obicei, aceasta este bateria minus dacă dispozitivele sunt alimentate prin intermediul bateriei.

3.2. Configurare

GX LTE 4G este configurat în totalitate prin intermediul dispozitivului GX conectat.

Setarea unui PIN SIM la reduce posibilitatea ca cartela SIM să fie furată și utilizată. Utilizați un telefon mobil pentru a configura PIN-ul SIM și apoi configurați-l pe dispozitivul GX în felul următor:

 1. La utilizarea unei cartele SIM cu securitatea SIM-PIN dezactivată, sistemul va funcționa fără configurare ulterioară.

  GX_LTE_Venus_Overview.svg

 2. Setarea unui PIN SIM la reduce posibilitatea ca cartela SIM să fie furată și utilizată. Utilizați un telefon mobil pentru a configura PIN-ul SIM și apoi configurați-l pe dispozitivul GX în felul următor:

  Mergeți la Setări → Modem GSM → PIN.

 3. Introduceți același PIN care a fost configurat anterior pe telefonul mobil sau care a fost furnizat de către operatorul de rețea.

  GX_LTE_Venus_SIM_PIN.svg

 4. Mergeți la Setări → Modem GSM → APN și configurați numele APN dacă este necesar. Anumite rețele mobile solicită configurarea manuală a unui APN, în special în roaming. Contactați operatorul de rețea pentru mai multe detalii.

  GX_LTE_Venus_APN.svg

 5. La instalarea sistemului GX 4G LTE într-o zonă în care se poate întâmpla ca acoperirea internetului să fie ocazional întreruptă, trebuie să activați opțiunea „Reboot device when no contact” (Reporniți dispozitivul când nu există contact) accesând meniul VRM al dispozitivului GX. Această opțiune va reporni automat dispozitivul GX și va opri GX-ul dacă nu a reușit să transmită date către VRM pentru timpul configurat.

  GX_LTE_Venus_VRM.svg

  Atenție

  Rețineți faptul că, dacă părăsiți zonele de acoperire a serviciilor de internet (cum ar fi un RV în mișcare sau o ambarcațiune care părăsește docul pentru a merge pe mare), recomandarea noastră este să dezactivați această setare pentru a împiedica situația în care GX-ul dvs. repornește fără niciun motiv. Se mai poate să îl setați, de exemplu, la un timp de expirare de două ore și să acceptați o repornire la fiecare două ore când este în desfășurare.

Urmăriți acest videoclip pentru a afla cum să vă conectați prin LAN, WiFi și GX GSM, care este același cu GX LTE: Conectarea unui dispozitiv Victron GX online și configurarea unui GX GSM