Skip to main content

SUN Inverter Manual

4. Configurare

Vezi și:

Invertorul este gata de utilizare cu setările standard din fabrică (consultați capitolul Specificații tehnice).

Invertorul poate fi configurat folosind aplicația VictronConnect. Conectați-vă folosind un telefon inteligent sau o tabletă prin Bluetooth sau folosind un computer prin USB și o interfață VE.Direct la USB).

Avertisment

  • Setările pot fi modificate doar de către un inginer calificat.

  • Citiți cu atenție instrucțiunile înainte de a face modificări.

4.1. Tensiunea și frecvența de ieșire CA

Invertorul este setat implicit la 230 VCA.

Tensiunea și frecvența de ieșire CA pot fi setate la o valoare diferită, conform tabelului de mai jos.

Model

Interval tensiune ieșire CA

Interval frecvență

Modele 230 VCA

Între 210 VCA și 245 VCA

50 Hz sau 60 Hz

4.2. Mod ECO și setări ECO

Invertorul este echipat cu modul ECO. Modul ECO este activat prin aplicația VictronConnect.

Când invertorul este în modul ECO, acesta își va reduce consumul de putere cu aproximativ 85 %, când nu există consumatori conectați la invertor.

Când invertorul este în modul ECO, acesta va comuta la starea de căutare, când nu există niciun consumator sau există un consumator foarte redus. Când este în starea de căutare, invertorul este oprit și va porni la fiecare 3 secunde pentru o perioadă foarte scurtă de timp (ajustabilă). Dacă invertorul detectează un consumator de o anumită dimensiune (ajustabilă), acesta va reveni la modul normal de funcționare. Când consumatorul scade sub un anumit nivel, invertorul revine la modul ECO.

Tabelul de mai jos indică setările implicite și intervalele de setare a parametrilor ECO:

Parametru

Valoare implicită

Interval

Putere minimă la pornire

14 VA

14 VA - clasificare invertor

Interval căutare mod ECO

3 s

0 - 64 s

Durată căutare mod ECO

0,16 s

0,08 - 5,00 s

Notă

  • Rețineți că setările necesare pentru modul ECO depind foarte mult de tipul de consumator: inductiv, capacitiv, non-linear. Poate fi necesară reglarea pentru consumatori specifici.

4.3. Alarmă baterie descărcată și setări de detectare a încărcării

Invertorul are două tipuri diferite de moduri de oprire în cazul bateriei descărcate:

  • Oprire în caz de baterie descărcată în funcție de tensiunea bateriei. Aceasta este tensiunea de „oprire în caz de baterie descărcată”.

  • Oprire în caz de baterie descărcată în funcție de tensiunea bateriei ca funcție a sarcinii bateriei. Acest mod este dezactivat implicit. Consultați capitolul următor Decuplare dinamică pentru mai multe informații.

După ce invertorul s-a oprit din cauza unei baterii descărcate (indiferent de mod):

  • Invertorul va reporni când tensiunea bateriei crește peste nivelul „repornire și alarmă baterie descărcată”.

  • Invertorul va elimina alarma de baterie descărcate după ce detectează că bateria se încarcă. Aceasta este tensiunea „detectare încărcare”.

Tensiune baterie

Oprire din cauza bateriei descărcate

Repornire și alarmă baterie descărcată

Detectare încărcare

12 V

Implicit: 9,3 V

Interval: 0-100 V

Implicit: 10,9 V

Interval: 0-100 V

Implicit: 14 V

Interval: 0-100 V

24 V

Implicit: 18,6 V

Interval: 0-100 V

Implicit: 21,8 V

Interval: 0-100 V

Implicit: 28,0 V

Interval: 0-100 V

4.3.1. Decuplare dinamică

Funcția de „decuplare dinamică” determină ca protecția de oprire în caz de baterie descărcată să fie o funcție a curentului bateriei tras din baterie, în funcție de tensiunea bateriei.

Când un curent ridicat este tras din baterie, se utilizează un prag de decuplare a tensiunii mai redus, de exemplu 10 V. Și similar, când bateria este descărcată numai mai lent, se utilizează o tensiune de decuplare ridicată, de exemplu 11,5 V.

În acest mod, o cădere de tensiune, cauzată de rezistența internă a bateriei, este compensată, astfel încât tensiunea bateriei devine un parametru mult mai de încredere pentru a decide momentul opririi descărcării bateriei.

Funcția „Decuplare dinamică” se dovedește cea mai utilă pentru bateriile cu o rezistență internă ridicată, precum bateriile OPzV și OPzS. Aceasta este mai puțin relevantă pentru bateriile GEL și AGM, și poate și mai puțin relevantă pentru bateriile cu litiu. Graficul de mai jos arată curba raportului de descărcare față de tensiunea bateriei pentru diferite tipuri de baterii. Puteți vedea că curba pentru litiu (LiFePO4) este aproape plană în comparație cu curba OPzV și OPzS.

Curba poate fi ajustată folosind aplicația VictronConnect.

dynamic_cutoff.png

Grafic raport de descărcare față de tensiunea bateriei pentru diferite tipuri de baterii

Important

  • Nu utilizați funcția „Decuplare dinamică” într-o instalație care are și alți consumatori conectați la aceeași baterie. În acele sisteme, tensiunea bateriei poate scădea din cauza altor consumatori conectați la baterie. Algoritmul de decuplare dinamică din invertor nu poate lua în calcul acei alți consumatori și va opri invertorul prea devreme, cu o alarmă de subtensiune.

Setările VictronConnect

  • Funcția „Decuplare dinamică” este dezactivată implicit.

  • Activați funcția „Decuplare dinamică” pentru a o utiliza și configura.

  • Selectați tipul bateriei. Alegeți dintre: OPzV/OPzS, GEL/AGM, LiFePO4 sau Personalizat.

  • Introduceți capacitatea bateriei.

  • Introduceți tensiunea pentru diferite curente de descărcare. Aceste valori au fost deja setate la tensiuni generice care aparțin tipului specific de baterie selectat anterior. Modificați aceste setări numai în cazul în care acestea trebuie ajustate și dacă știți ce faceți sau dacă se utilizează o baterie personalizată.

VictronConnect_Inverter_Dynamic_cut_off.png

Aplicația VictronConnect afișând setările „Decuplare dinamică”

4.4. Setările bateriei

MPPT_VictronConnect_-_settings_-_SUN_Inverter.svg

Curent maxim de încărcare

Această setare stabilește curentul de încărcare maxim al bateriei. Este setat implicit la curentul maxim de încărcare a încărcătorului solar.

Utilizați această setare pentru a reduce curentul de încărcare, de exemplu, când se utilizează un set de baterii mai mic, care necesită un curent de încărcare mai scăzut.

Presetare baterie

Această setare stabilește algoritmul de încărcare a bateriei.

Se poate selecta între:

  • Valori prestabilite ale bateriei predefinite din fabrică

  • Valori prestabilite ale bateriei definite de utilizator

  • Creați, modificați sau ștergeți o valoare prestabilită definită de utilizator.

Această setare folosește presetări predefinite pentru o mare varietate de tipuri de baterii. Acești algoritmi de încărcare predefiniți sunt adecvați pentru aproape toate instalațiile.

De asemenea, se pot crea valori predefinite ale bateriei definite de utilizator. Capitolul Personalizați algoritmul de încărcare a bateriei explică modul de realizare: Aceste valori predefinite definite de utilizator sunt stocate în librăria aplicației VictronConnect. Acestea sunt utile atunci când trebuie configurate mai multe încărcătoare solare, eliminând nevoia de a defini întregul algoritm de încărcare de fiecare dată când se configurează un nou încărcător solar.Personalizați algoritmul de încărcare a bateriei

Modul Expert

Această setare activează sau dezactivează modul expert. Acesta este setat implicit „dezactivat”.

Atenție

Algoritmii de încărcare impliciți funcționează adecvat pentru aproape toate instalațiile. Activați setările expert numai dacă echipamentul dvs. are cerințe speciale.

Când această setare este activată, următorii parametri pot fi configurați:

  • Tensiuni încărcător: bulk, absorption și float

  • Bulk: compensare tensiune volum mare repetat

  • Absorption: durată, timp și curent de amortizare

  • Egalizare: curent, interval mod oprire și durată

  • Compensare tensiune temperatură

  • Decuplare temperatură scăzută

Pentru semnificația acestor parametri, consultați capitolul Setări algoritm de încărcare a bateriei

Egalizare

Atenție

Egalizarea poate cauza deteriorarea bateriei, dacă aceasta nu este adecvată pentru o încărcare de egalizare. Consultați întotdeauna producătorul baterie înainte să activați egalizarea.

Această setare poate fi utilizată pentru a dezactiva sau activa egalizarea automată. Atunci când este activată, se poate selecta numărul de zile în care egalizarea ar trebui să se repete.

Egalizarea manuală poate fi inițiată prin apăsarea butonului „START NOW” (PORNIRE ACUM). Folosiți opțiunea de egalizare manuală numai în timpul etapelor absorption și float, și când există suficientă lumină a soarelui. Limitele curentului și tensiunii sunt identice cu funcția de egalizare automată. Etapa de egalizare manuală durează 1 oră și poate fi oprită în orice moment prin Oprire egalizare.

Notă

Setarea de egalizare poate să nu fie activă, în cazul în care valorile presetate ale bateriei nu acceptă încărcarea de egalizare, ca în cazul bateriilor cu litiu.

4.4.1. Setări algoritm de încărcare a bateriei

Acest capitol explică toți parametrii utilizați în modul „Expert” și setările utilizate la programarea unui tip de baterie personalizat prin meniul de valori presetate baterie.

MPPT_VictronConnect_-_settings_-_battery_charge_algorithm.svg

Tensiune absorption

Această setare stabilește tensiunea absorption.

Durata absorption adaptivă

Această setare activează sau dezactivează durata absorption adaptivă.

  • La dezactivare: Durata etapei absorption este aceeași în fiecare zi, lungimea este determinată de setarea „Durata maximă de absorption”, cu condiția să existe suficientă energie solară.

    Rețineți că această opțiune poate duce la supraîncărcarea bateriilor dvs., în special în cazul bateriilor cu plumb și numai dacă au loc descărcări zilnice superficiale. Consultați producătorul bateriei pentru durata de absorption maximă recomandată.

    Singura condiție care poate opri durata absorption înainte de atingerea duratei maxime este setarea „curent de amortizare”. Dacă durata de absorption trebuie să aibă întotdeauna aceeași întindere, atunci dezactivați setarea „Curent de amortizare”. Consultați mai multe informații despre setarea curentului de amortizare, în continuare în acest capitol.

  • Când este activat: Întinderea duratei etapei absorption este diferită în fiecare zi, aceasta adaptându-se în funcție de nivelul de încărcare a bateriei dimineața, la începutul ciclului de încărcare.

    Durata absorption „adaptivă” maximă pentru zi este determinată de tensiunea baterie, măsurată chiar înainte ca încărcătorul solar să înceapă funcționarea în fiecare dimineață.

    Multiplicator

    x 1

    x 2/3

    x 1/3

    x 1/6

    Durata de absorption adaptivă*

    ora 6:00

    ora 04:00

    ora 02:00

    ora 01:00

    Sistem 12 V

    Vbat < 11,9 V

    11,9 V < Vbat < 12,2 V

    12,2 V < Vbat < 12,6 V

    Vbat > 12,6 V

    Sistem 24 V

    Vbat < 23,8 V

    23,8 V < Vbat < 12,2 V

    24,2 V < Vbat < 25,2 V

    Vbat > 25,2 V

    *) Durata de absorption adaptivă este calculată prin multiplicarea suratelor din setarea „Timp de absorbție maxim”. Duratele de absorption adaptive din acest tabel se bazează pe setarea de 6 ore „Durată maximă de absorption”.

Durată maximă de absorption

Această setare stabilește limita duratei de absorption. Această setare este disponibilă numai când programați un profil de încărcare personalizat.

Introduceți timpul maxim în ore și minute (hh:mm) pe care încărcătorul solar îl poate petrece în etapa absorption. Timpul maxim care poate fi setat este de 12 ore și 59 de minute.

Tensiune float

Această setare stabilește tensiunea float.

Compensare tensiune încărcare bulk repetată

Această setare setează compensarea de tensiune de încărcare bulk repetată. Această compensare de tensiune este utilizată pentru a determina când o etapă de încărcare se oprește și etapa de încărcare bulk începe din nou, adică ciclul de încărcare se resetează și începe prima etapă de încărcare din nou.

Tensiunea bulk repetată este calculată prin adăugarea compensării de tensiune bulk repetată la cea mai redusă setare de tensiune (în mod normal, aceasta este etapa float)

Exemplu: Dacă compensarea bulk repetată este setată la 0,1 V și tensiunea float este la 13,8 V, ciclul de încărcare va reporni atunci când tensiunea bateriei scade sub 13,7 V (13,8 minus 0,1) timp de un minut.

Tensiune de egalizare

Această setare stabilește tensiunea de egalizare.

Procent curent de egalizare

Această setare stabilește procentul setării „curent maxim de încărcare” utilizat pentru calcularea curentului de încărcare de egalizare.

De exemplu: Dacă setarea „curent maxim de încărcare” este stabilită la 10 A și setarea „Procent curent de egalizare” este setată la 10 %, curentul de egalizare va fi 1 A (10 % din 10 A).

Egalizare automată

Această setare stabilește intervalul de repetare în care ar trebui să aibă loc etapa de egalizare. Acesta poate fi setat între 1 și 250 de zile. Setarea 1 înseamnă egalizare zilnică, 2 înseamnă o dată la două zile și așa mai departe.

De regulă, o etapă de egalizare este utilizată pentru a echilibra celulele și pentru a preveni stratificarea electrolitului din baterii lichide plumb acid. Dacă este necesară egalizarea și nu depinde de tipul de baterie dacă este necesară egalizarea (automată) și în ce condiții. Consultați furnizorul bateriei pentru a afla dacă egalizarea este necesară pentru baterie.

În timpul etapei de egalizare, tensiunea de încărcare crește până la „Tensiunea de egalizare” setată. Aceasta se menține atât timp cât curentul de încărcare rămâne sub setarea „procent curent de egalizare” din setarea „Curent maxim”.

Durata Ciclului de egalizare automată:

  • Pentru toate valorile prestabilite ale bateriei VRLA și pentru unele valori prestabilite ale bateriilor lichide, etapa de egalizare automată se încheie când a fost atinsă limita de tensiune (maxV).

  • Egalizarea nu este disponibilă în cazul valorilor presetate ale bateriilor din litiu.

  • Când o etapă de egalizare automată nu a fost finalizată într-o zi, aceasta nu se va relua în ziua următoare. Următoarea încărcare de egalizare va avea loc conform intervalului stabilit în setarea „Egalizare automată”.

Modul oprire egalizare

Această setare determină momentul în care se va încheia etapa de egalizare:

  • Automat: Egalizarea se oprește dacă tensiunea bateriei a atins tensiunea de egalizare

  • Durată fixă Egalizarea se oprește când durata a atins durata stabilită în setarea „Durată maximă egalizare”.

Durată maximă egalizare

Această setare stabilește durata maximă a etapei de egalizare.

Egalizare manuală

Utilizați această funcție pentru a realiza o egalizare „unică”. După apăsarea butonului „Pornire acum”, se va efectua un ciclu de egalizare de o oră, alternativ, etapa de egalizare poate fi oprită manual.

Curent de amortizare

Această setare stabilește pragul de curent la care etapa absorption se oprește, înainte de atingerea duratei maxime de absorption. Dacă curentul de încărcare scade sub curentul de amortizare setat timp de un minut, etapa absorption se încheie și începe etapa float. Această setare poate fi dezactivată prin stabilirea valorii zero.

Compensare de temperatură

Această setare stabilește coeficientul de compensare a temperaturii necesar pentru încărcare compensată de temperatură.

Multe tipuri de baterii necesită o tensiune de încărcare mai scăzută în condiții calde de funcționare și o tensiune de încărcare mai mare în condiții reci de funcționare. Coeficientul configurat este în mV pe grad Celsius pentru întregul set de baterii, nu pe celulă. Temperatura de bază pentru compensare este de 25 °C (77 °F).

Diagrama de mai jos indică comportamentul tensiunii absorption și float, la temperaturi diferite. Graficul afișează compensația de temperatură pentru un sistem de 12 V și folosește un coeficient de compensare a temperaturii de -16 mV/°C. Pentru un sistem de 24 V, multiplicați tensiunile cu 2,.

VC_Temp_compensation.png

Grafic de încărcare compensată de temperatură

Implicit, invertor SUN își utilizează temperatura internă pentru încărcarea compensată de temperatură a bateriei. O valoare a temperaturii interne este înregistrată dimineața și apoi din nou, când invertor SUN a fost inactiv pentru cel puțin o oră, de exemplu, când încărcătorul nu încarcă activ o baterie sau alimentează un consumator.

Cândinvertor SUN face parte dintr-o rețea VE.Smart și primește o valoare a temperaturii bateriei de la un Battery Sense sau un monitor de baterie cu senzor de temperatură, se va utiliza temperatura efectivă a bateriei pentru încărcarea compensată de temperatură pe parcursul zilei.

Deconectare la temperatură scăzută

Această setare este utilizată pentru a preveni deteriorarea unei baterii cu litiu, prin dezactivarea încărcării la temperaturi scăzute.

Avertisment

Funcția „Decuplare la temperatură scăzută” este activă numai când este conectat un senzor de temperatură. Consultați capitolul Senzor de temperatură pentru mai multe informații.

Setarea „bateriei la temperatură scăzută” este dezactivată implicit. Când aceasta este activată, se poate seta o temperatură de deconectare scăzută. Temperatura implicită este de 5 °C, aceasta fiind o setare adecvată a temperaturii pentru baterii litiu fier fosfat (LFP). Cu toate acestea, consultați întotdeauna furnizorul bateriei din litiu pentru a afla la ce temperatură ar trebui setată.

Mecanismul „Decuplare la temperatură scăzută” va opri încărcarea bateriei când temperatura bateriei a scăzut sub setarea de deconectare la temperatură scăzută. Încărcarea bateriei va fi reluată când temperatura bateriei crește cu 0,5 °C peste setarea de deconectare la temperatură scăzută.

Rețineți că setarea „decuplare la temperatură scăzută” nu este necesară pentru bateriile Victron Lithium Smart sau pentru bateriile Victron Super Pack cu numărul de serie HQ2040 și ulterioare. Această setare este necesară numai pentru bateriile cu litiu, care nu pot bloca încărcarea atunci când temperatura scade prea mult.

4.5. Rețeaua VE.Smart

Smart_networking_6_1.png

Rețeaua VE.Smart permite partajarea de date prin Bluetooth între o varietate de produse conectate la aceeași rețea. VE.Smart este în mod special concepută pentru sisteme mai mici care nu au un dispozitiv GX instalat.

Când acest produs face parte dintr-o rețea VE.Smart, acesta poate primi date sau comunica cu următoarele dispozitive:

Pentru lista de compatibilitate a produselor, consultați manualul VE.Smart aflat pe pagina de produs a aplicației VictronConnect.

Rețeaua VE.Smart poate fi utilizată pentru:

  • Detectarea temperaturii - temperatura bateriei măsurată a bateriei este utilizată de încărcătoarele în rețea pentru încărcarea cu compensare de temperatură și în cazul bateriilor litiu pentru deconectarea la temperatură scăzută.

  • Detectarea tensiunii bateriei - tensiunea bateriei măsurată este utilizată de încărcătoarele din rețea pentru a compensa tensiunea de încărcare în cazul în care există o cădere de tensiune peste cablurile bateriei.

  • Detectarea curentului - Curentul bateriei măsurat este utilizat de încărcător pentru curentul de amortizare exact la care să se încheie etapa absorption și la care să înceapă etapa float (sau egalizare). Pentru a măsura curentul de încărcare, toți curenții de încărcare de la toate încărcătoarele sunt combinați sau dacă un monitor de baterie este parte a rețelei, se va folosi curentul real al bateriei.

  • Încărcare sincronizată - Toți încărcătorii din rețea vor acționa ca și cum ar fi un încărcător mare. Unul dintre încărcătoarele din rețea își va asuma rolul de principal și acest încărcător principal va dicta algoritmul de încărcare utilizat de celelalte încărcătoare. Toți încărcătorii trebuie să urmeze același algoritm de încărcare și aceleași etape de încărcare. Dispozitivul principal este selectat aleatoriu (nu poate fi setat de utilizator), așadar, este important ca toate încărcătoarele să folosească aceleași setări de încărcare. În timpul încărcării sincronizate, fiecare încărcător va încărca până la propria setare de curent maxim de încărcare (nu se poate seta un curent maxim pentru întreaga rețea). Pentru mai multe informații, consultați Synchronised charging - further details.Synchronised charging - further details

Acest videoclip prezintă Smart Battery Sense și câteva caracteristici ale rețelei VE.Smart:

4.5.1. Configurare rețea VE.Smart

Observații design rețea VE.Smart

În rețea poate exista un singur produs care transmite tensiunea bateriei și/sau temperatura bateriei. Nu se poate utiliza un monitor de baterie împreună cu un Smart Battery Sense sau mai multe dispozitive de acest tip.

Pentru ca rețeaua să funcționeze, toate dispozitivele din rețea trebuie să se afle la distanța de transmisie Bluetooth unul de celălalt.

Maximum 10 dispozitive pot fi alăturate într-o rețea VE.Smart.

Unele dispozitive mai vechi pot să nu accepte rețeaua VE.Smart, pentru mai multe informații consultați capitolul Limitări, din manualul VE.Smart Networking.

Configurarea rețelei

Atunci când configurați rețeaua, mai întâi configurați mai întâi Smart Battery Sense sau monitorul de baterie și apoi adăugați unul sau mai multe încărcătoare solare sau încărcătoare CA la rețea.

Toate încărcătoarele solare și încărcătoarele CA trebuie să aibă aceleași setări de încărcare. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să utilizați un tip de baterie prestabilit sau un timp de baterie definit de utilizator salvat. Dacă există o diferență între setările de încărcare ale dispozitivelor, se va afișa un mesaj de avertisment #66.

Configurarea unei rețele noi:

  • Deschideți aplicația VictronConnect.

  • Selectați unul dintre dispozitivele care trebuie inclus în noua rețea VE.Direct.

  • Mergeți la pagina de setări făcând clic pe simbolul rotiței dințate Setting_cog_symbol_VictronConnect.svg.

  • faceți clic pe „VE.Smart Networking”.

  • Faceți clic pe „Creare rețea”.

  • Introduceți o denumire pentru rețeaua nouă.

  • Faceți clic pe „Salvare”.

  • Așteptați confirmarea că rețeaua a fost configurată și faceți clic pe „OK”.

  • Dacă trebuie să adăugați mai multe dispozitive la această rețea, mergeți la paragraful următor și conectați mai multe dispozitive la rețea.

Pentru a conecta un alt dispozitiv la o rețea existentă:

  • Deschideți aplicația VictronConnect. Selectați un dispozitiv care trebuie adăugat la o rețea VE.Direct.

  • Mergeți la pagina de setări făcând clic pe simbolul rotiței dințate Setting_cog_symbol_VictronConnect.svg.

  • Faceți clic pe „VE.Smart Networking”.

  • Faceți clic pe „Adăugare la existent”.

  • Selectați rețeaua la care trebuie conectat dispozitivul.

  • Așteptați confirmarea că rețeaua a fost configurată și faceți clic pe „OK”.

  • Repetați pașii de mai sus dacă trebuie adăugate mai multe dispozitive la rețea.

Pentru părăsirea unei rețele:

  • Deschideți aplicația VictronConnect.

  • Selectați un dispozitiv care trebuie eliminat dintr-o rețea VE.Direct.

  • Mergeți la pagina de setări făcând clic pe simbolul rotiței dințate Setting_cog_symbol_VictronConnect.svg.

  • Faceți clic pe „VE.Smart Networking”.

  • Faceți clic pe „Părăsire rețea”.

Faceți clic pe rețea

Când rețeaua a fost configurată, configurați comunicarea dintre toate dispozitivele. LED-urile active de pe fiecare dispozitiv conectat va lumina acum intermitent la fiecare 4 secunde. Aceasta indică faptul că dispozitivul comunică activ cu rețeaua.

Pentru a verifica dacă un anumit dispozitiv comunică cu rețeaua, faceți clic pe simbolul VE.Smart VESmart_network_symbol.svg pe ecranul principal. Se va afișa o fereastră pop-up afișând starea conexiunii și parametrii partajați.

VE-Smart_networked_device_with_status_pop-up.svg

Pop-up rețea VE.Smart

Pentru a verifica dacă toate dispozitivele comunică activ cu aceeași rețea VE.Smart, mergeți la pagina de setări a unuia dintre dispozitivele din rețea și faceți clic pe „VE.Smart Networking”. Se va afișa un ecran cu parametrii partajați de dispozitiv și toate celelalte dispozitive conectate la aceeași rețea.

VE-Smart_multiple_networked_devices.svg

Exemplu de rețea VE.Smart

Mai multe informații

Pentru mai multe informații, consultați manualul VE.Smart Networking.

4.6. Actualizarea firmware-ului

Firmware-ul poate fi actualizat din setările de produs ale invertorului:

  • Navigați la setările invertorului, făcând clic pe simbolul cu rotiță dințată Setting_cog_symbol_VictronConnect.svg din colțul dreapta sus.

  • Faceți clic pe simbolul cu 3 puncte option-symbol.png din colțul dreapta sus.

  • Alegeți „Setări produs” din meniu.

  • Secțiunea firmware va afișa versiunea firmware și un buton pentru efectuarea unei actualizări a firmware-ului.

4.7. Resetare setări la implicite

Setările invertorului pot fi setate la implicit astfel:

  • Navigați la setările invertorului, făcând clic pe simbolul cu rotiță dințată Setting_cog_symbol_VictronConnect.svg din colțul dreapta sus.

  • Faceți clic pe simbolul cu 3 puncte option-symbol.png din colțul dreapta sus.

  • Selectați „Resetare la valori implicite” din meniu și setările vor fi resetate la valorile implicite.